• info@jktbioteb.com

  • تماس با ما:09127001345

  • زمان :شنبه - چهارشنبه 9 - 17

مطالب سایت

بیشتر بخوانید...

پنج شنبه, 23 فروردين 1403 13:13

لارو درمانی یا ماگوت تراپی چیست؟

به این مطلب امتیاز دهید
(0 امتیازات)

شاید تاکنون نام لارو درمانی یا ماگوت تراپی را شنیده باشید و اطلاعاتی در این باره بدانید. این روش درمانی جزء قدیمی ترین روش‌های درمانی به حساب می‌آید که می‌تواند با ایجاد درد کمی در بدن بیمار، زخم را تمیز کرده و به بهبود وضعیت بیمار کمک کند.

لازم به ذکر است برای آنکه احتمال عفونت زخم کم شود از ماگوت‌ها یا لاروهای استریل شده استفاده می‌شود. برای بسیاری از افراد این سوال پیش میاد که

لاروها یا ماگوت‌ها چی هستند؟

در جواب این سوال باید بگوییم امروزه از حشرات خاصی برای بهبود زخم ها، تجزیه بافت‌های مرده و تمیز کردن زخم استفاده می‌شود. از این حشرات که اغلب از نوع لارو مگس هالوسیلیا سریکاتا هستند که رنگ سبز متالیک دارند، سایر مگس‌ها مانند مگس خانگی (موسکا دومستیکا) متفاوت با مگس لارو درمانی است.

مقایسه مگس خانگی موسکا دومستیکا و مگس لارو درمانی لوسیلیا سریکاتا

مقایسه مگس خانگی موسکا دومستیکا و مگس لارو درمانی لوسیلیا سریکاتا

لارو درمانی یا ماگوت تراپی چیست؟

همانطور که گفته شد به حشراتی که می‌توانند سلول‌های مرده را از بین ببرند و به بهبود زخم‌ها کمک کنند ماگوت یا لارو گفته می‌شود. این حشرات توانایی تولید آنزیم‌هایی را دارند که بتواند بر روی سلول‌های مرده تاثیر گذاشته و باکتری‌های مضر را نابود کند.
در صورت استفاده از این روش درمانی، لاروها بدون آسیب به سلول‌های فعال، زخم را تمیز خواهند کرد. اگر شخصی از زخم‌های نکروزه نیز رنج می‌برد استفاده از این روش می‌تواند به او برای از بین بردن بوی زخم‌ها و بهبود آن‌ها کمک کند.
لازم به ذکر است مدت زمان لارو درمانی یا ماگوت تراپی بسیار کم است و اغلب طی سه روز می‌توان زخم‌های موجود را با استفاده از ماگوت تراپی تمیز کرد. همچنین خوب است بدانید میزان استفاده از لارو‌ها بستگی به میزان زخم دارد. به عنوان مثال اگر زخم کوچک باشد با ۵ تا ۱۰ لارو می‌‌توان آن را تمیز کرد؛ اما اگر زخم‌ها بزرگ بوده و فرد مبتلا به عفونت استخوان باشد اغلب از ۵۰۰ تا ۶۰۰ لارو استفاده می‌شود.

تاریخچه لارو درمانی یا ماگوت تراپی

استفاده از لارو درمانی سابقه طولانی دارد و حتی انسان‌های دوران باستان نیز از آن برای بهبود زخم‌های خود استفاده می‌کردند. نه تنها در ایران بلکه بومیان استرالیا و آمریکا نیز لارو درمانی یا ماگوت تراپی را جزء اصلی ترین روش‌ها برای التیام زخم‌ها می‌دانستند.
آمریکاییان جزو اولین افرادی بودند که استفاده از لارو درمانی با ماگوت تراپی را ثبت کرده و آن را روشی کاربردی دانستند. طبق منابع موثق سربازان در ارتش آمریکا برای آنکه زخم هایشان سریع تر بهبود پیدا کند و خود را از خطر مرگ نجات دهند از لاروها استفاده می‌کردند. این روش درمانی سربازانی را که زخم‌های گوشتی عمیق و شکستگی استخوان داشتند را از خطرات بسیار جدی نجات داده است.
لازم به ذکر است سربازان آمریکایی که در جنگ جهانی دوم شرکت داشتند این روش درمانی را امتحان کرده و از آن جواب گرفته اند. همچنین این روش در بیمارستان مخصوص کودکان بوستون که در ماساچوست قرار دارد نیز استفاده شده است.

نظر علم پزشکی درباره لارو درمانی یا ماگوت تراپی

لارو درمانی یا ماگوت تراپی روشی پذیرفته شده در علم پزشکی بوده که جایگاه ویژه ای در بین روش‌های متعدد پزشکی کسب کرده است. لازم به ذکر است با استفاده از محصولات مختلف می‌توان این روش را پیاده کرده اما همواره پیشنهاد شده با مشورت پزشک و دستور او ماگوت درمانی دنبال شود.
بسیاری از پزشکان از این روش برای زخم‌هایی که بر روی پوست بیماران دیابتی ایجاد می‌شود استفاده می‌کنند. از آنجایی که لارو درمانی در آزمایشگاه‌های متعدد بررسی و مورد تایید قرار گرفته است، می‌توان برای بهبود زخم‌های زیر از آن استفاده کرد.
• زخمهای استاز وریدی
• زخم‌های فشاری
• زخم‌های عصبی که بر روی پا ایجاد می‌شوند
• زخم‌های نکروزه ای که التیام پیدا نمی‌کنند
• زخم‌هایی که از نوع تروماتیک هستند و پس از جراحی درمان نمی‌شوند

نحوه انجام ماگوت تراپی برای بهبود زخم ها

لارو درمانی یا ماگوت تراپی به دقت و تخصص خاصی نیاز دارد. اغلب این روش درمانی به دو صورت قابل انجام است. روش نخست محدوده آزاد و روش دوم بیوفام نام دارد. برای بکارگیری هر کدام از این روش‌ها توجه به نکات خاصی الزامی است.

روش بیوفام

برای استفاده از این روش در مرحله اول پانسمان از روی زخم برداشته شده و سپس بر روی پوست سالم اطراف زخم کرم زده خواهد شد. حال کیسه‌هایی که دارای لارو هستند بر روی زخم قرار داده می‌شوند. اغلب در ایران از این روش استفاده می‌شود.
در روش بیوفام بیمار احساس بهتری خواهد داشت و پزشک نیز راحت تر می‌تواند درمان را انجام دهد. لازم به ذکر است پانسمان‌های که در این روش مورد استفاده قرار می‌گیرند اغلب از نوع پانسمان‌های نفوذ پذیر هستند و باید هر روز عوض شوند.

روش محدوده آزاد

این روش نسبت به روش بیوفام به دقت بیشتری نیاز دارد؛ چراکه پزشک در روش محدوده آزاد باید ابتدا زخم را بررسی کرده و با توجه به عمق و میزان زخم، تعداد لاروهایی که باید استفاده شوند را تعیین کند. پس از تعیین تعداد لاروها پانسمان از روی زخم برداشته شده و روی زخم حفره ای از ورق هیدروکلوئیدی قرار می‌گیرد.
در محله بعد لاروها درون ظرفی دارای نمک استریل قرار گرفته و سپس وارد توری استریل می‌شوند. هنگامی که پزشک توری را بر روی زخم قرار داد یک سوپاپ مرطوب کننده نیز بر روی آب توری می‌گذارد. در مرحله نهایی نیز زخم با پانسمانی که دارای سوراخ است، بانداژ و پد جاذب پوشیده خواهد شد.

مزایای لارو درمانی یا ماگوت تراپی برای بهبود زخم

لارو درمانی یا ماگوت تراپی به دلیل داشتن مزایای فراوان امروزه بسیار شهرت پیدا کرده و توانسته نظر بسیاری از پزشکان را به خود جلب کند. امروزه بسیاری از بیماران ترجیح می‌دهند به جای استفاده از روش‌هایی که برای بهبود زخم‌ها به زمان زیادی نیازی دارند ماگوت تراپی را امتحان کنند. مزایا این روش به عبارت زیر است:
• لارو درمانی هزینه بسیار پایینی دارد.
• این روش می‌تواند برای بهبود زخم‌های عفونی بسیار مفید باشد.
• بدون جراحی و برداشتن بافت می‌توان با استفاده از لاروها زخم‌های عفونی را التیام بخشید.
• اغلب با استفاده از ماگوت تراپی زخم‌ها بسیار سریع تمیز شده و بهبود پیدا می‌کنند.
• لارو درمانی می‌تواند به کاهش التهاب کمک کند.
• این روش بوی بدی که از زخم‌های نکروزه ساتع می‌شود را نیز کاهش می‌دهد.

محدودیت برای استفاده از لارو درمانی یا ماگوت تراپی

لازم به ذکر است لارو درمانی یا ماگوت تراپی بر روی همه زخم‌ها تاثیر مثبت نخواهد داشت و زخم باید از شرایط خاصی برخوردار باشد. از نظر پزشکی زخم‌هایی که ترشح دارند و مرطوب هستند تاثیر بهتری از ماگوت تراپی دریافت می‌کنند؛ اما برعکس افرادی که دارای زخم‌های باز و یا زخم‌های خشک هستند نمی‌توانند برای بهبود زخم هایشان از لارو درمانی یا ماگوت تراپی استفاده کنند.
البته در برخی مواقع می‌توان مشکل خشکی زخم را با استفاده از مرطوب کننده‌ها برطرف کرد و در این صورت لارو درمانی موثر خواهد بود؛ اما اگر مشکل خشکی زخم برطرف نشود استفاده از لارو درمانی غیر ممکن بوده و نتیجه مثبتی دریافت نمی‌شود.
لازم به ذکر است در برخی مواقع نیز افراد به دلیل احساسات ناخوشایندی که از این حشرات دریافت می‌کنند اجازه استفاده از لارو درمانی را نمی‌دهند. در این مواقع با صحبت پزشکان و استفاده از کیسه‌های پلیمری که موجب دیده نشدن لاروها می‌شوند فرد به استفاده از این روش رضایت می‌دهد.

جمع بندی

در این مقاله تلاش کردیم شما را با لارو درمانی یا ماگوت تراپی آشنا کرده و مطالبی را در این حوزه با شما به اشتراک بگذاریم. در مطالب مذکور تعریف لارو درمانی یا ماگوت تراپی، تاریخچه آن و نظر علم پزشکی درباره این روش بیان شد.
همچنین به بیان روش انجام لارو درمانی، مزایای استفاده از این روش و محدودیت استفاده از آن پرداختیم. همانطور که اشاره شد لارو درمانی می‌تواند در کاهش التهاب زخم، بهبود سریع تر، درد کمتر و کاهش بو زخم نکروزه کمک کند. برای مشاوره، با ما در تماس باشید.

نظر شما درباره این مطلب چیست؟

آدرس و تماس

آدرس :

امیر آباد شمالی، پارک علم و فناوری تربیت مدرس

همراه :

09127001345

ایمیل:

info[at]jktbioteb.com

آمار سایت :



مطالب پر بازدید

خبرنامه

برای عضویت در خبرنامه و آگاهی از جدیدترین اخبار سایت ایمیل خود را وارد کنید
عضویت